Løbebånd løb: Hvordan er man fri for skader og effektiv?

- 2021-06-29-

Efterhånden som vejret bliver varmere og regnen øges, er løbebånd en god mulighed for dem, der ikke har tid til at løbe om morgenen eller om natten.
Men mange løbende venner ignoreres, løb på løbebåndet, og vi plejer at løbe på vejen er helt anderledes. Så hvordan kører du korrekt på et løbebånd? Hvordan kan du sikre dig, at du er skadesfri, når du kører på et løbebånd?
I dag har vi 10 tips til at komme på løbebåndet.

1. Glem ikke at varme op til løbebånds løb

Hvis du går i fitnesscentret, eller hvis du har et løbebånd derhjemme, er det let at hoppe på løbebåndet og begynde at løbe og forsømme at varme op. Men uanset om det er på løbebåndet eller på vejen, er en opvarmning vigtig.

En opvarmning hjælper med at øge din puls, levere ilt til dine muskler og øge temperaturen på dine muskler, så du løber mere effektivt. Inden du starter et løb, er det en god idé at gå på et løbebånd i fem minutter eller lave en fem minutters hyperjog, før du går i formel træning.2. Kend dit løbebånd

Lær om løbebåndets forskellige funktioner for at maksimere din træning. Hjertefrekvens, kalorieberegner, hastighedsjustering, det er absolut nødvendigt at vide, hvordan man betjener.
Ved også, hvordan du foretager et nødstop, så du kan være mere sikker, hvis noget går galt.


3. Rimelig brug af hældning


Indendørs løb kan du ikke simulere vejret, vindhastigheden osv. Derfor kan hældningen hæves til mellem 1 og 3 for at simulere et lignende miljø som et normalt vejløb.

Hvis du vil få et løft, skal du øge hastigheden eller stigningen til et mønster, som du synes er udfordrende. Du kan også bruge intervaltræning, hvor du løber hårdt i en periode og derefter hviler i en periode. Dette er en fantastisk måde at forbedre dit tempo på.


4. Sæt ikke skråningen for højt


Løft ikke stigningerne over 7, da dette belaster ryggen, hofterne og anklerne for meget.

Nogle løbere tror, ​​at de får en god træning ved at fuldføre en udfordring på en stejl skråning, men at løbe op ad bakke i lang tid kan let føre til skader. Selv udendørs er det svært at finde et spor på 3 km eller mere med en bestemt hældning.
Hvis du skifter et par minutter med en hældning og et par minutter uden hældning, får du en bedre træning, og det bliver mere sikkert.5. Hold ikke fast i gelænderet

Nogle løbere har for vane at holde fast i gelænderet foran dem, mens de kører på løbebåndet. Men gelænder er der for at få dig sikkert af og på løbebåndet, det er alt.
At holde håndlisteret mens du kører får dig til at bøje dig, en ineffektiv løbeform, der kan føre til nakke-, skulder- og rygsmerter. Hold ryggen lige, hovedet op, og se fremad.
Mens du holder fast i gelænderet, giver dig mulighed for at køre i et hurtigere tempo, reducerer du faktisk din belastning i hemmelighed.

6. Læn dig ikke fremad

Sørg for at holde din krop oprejst. Når du løber på et løbebånd, trækker banen dine fødder tilbage, så det er ikke nødvendigt at læne sig fremad. At læne dig for langt frem kan også forårsage smerter i nakke og ryg eller bringe dig i balance.


7. Stop med at stirre på løbebåndets skærm


Hvis du altid kigger ned på en skærm, kan det påvirke din løbestil. Stir heller ikke på dine fødder, hvilket kan få dig til at bøje dig.8. Forøg din skridtfrekvens


Jo højere dit tempo i minuttet er, desto mere effektiv bliver din løb. Hvis du vil øge din skridtfrekvens, skal du reducere din skridtlængde og reducere kontakttiden mellem foden og sporet. Lille højfrekvent skadeforebyggelse, hvilket også er vigtigt på løbebåndet.


9. Glem ikke at blive hydreret


Faktisk mister du mere vand, når du løber på et løbebånd, end når du løber udenfor, fordi indeluften har mindre modstand og ikke hjælper dig med at holde dig kølig. Fugt igen hvert 20. minut, og reducer hastigheden til 4-6.10. Afslut dit løb langsomt

At springe af løbebåndet lige efter et løb vil sandsynligvis få dig til at føle dig svimmel, fordi din krop ikke er kølet ned endnu. Pludselig stopper får din puls og blodtryk til at falde hurtigt.

Så den rigtige ting at gøre er at gå på løbebåndet i et par minutter efter dit løb for at lade din krop vænne sig til det og derefter komme af løbebåndet.